Waarom die lightboxen niet werken

Laat mij je eens en voor altijd uitleggen waarom die lightboxen niet werken en hoe je vanaf nu altijd kan herkennen of een lightbox een goed resultaat zal geven of niet als je er juwelen in wil fotograferen. Zo ga je in de toekomst nooit meer geld uitgeven aan een lightbox die je wildste dromen waarmaken maar wederom een platte, levensloze foto opleveren.

  1. Zowat alle lightboxen zijn er op gebouwd om ALLE reflecties weg te werken en een zo egaal mogelijk en zacht licht te geven. Klinkt niet slecht denk je? Wel het resultaat hieronder van Mejuri is met zo een lightbox gemaakt. Hoe zie je dit? Wel omdat het licht zo zacht is en zo egaal verspreid zie je maar één tint in het goud. Dit maakt het geheel erg levensloos.
  2. Alle lightboxen die je op de markt vindt hebben extra gadgets en trukjes om hem zo goed mogelijk af te sluiten. Dit komt omdat de lightboxen geen mogelijkheid hebben om eventuele zwarte reflecties te sturen en te gebruiken. Ze kunnen ze alleen maar volledig wegwerken waardoor het goud opnieuw alle leven verliest. Een goede lightbox voor juwelen zorgt er net voor dat je veel controle over je zwarte reflecties krijgt waardoor je uiteindelijk meer glans in je juweel krijgt.
  3. De lichtbron. Dit is één van de grootste fouten van de meeste lightboxen die je op de markt kan vinden. Deze is zo breed mogelijk gemaakt zodat hij een zo egaal mogelijk licht kan verspreiden. Dit versterkt echter opnieuw de egale eentonige en levensloze goudkleur. Een kleine maar erg harde lichtbron zorgt er voor dat je goud veel meer kleurtinten gaat vertonen. Dit maakt je juweel veel levendiger en versterkt de glans enorm.
  4. De diffusors. Dit zijn de witte doeken die waaruit de meeste lightboxen zijn opgebouwd. Ook deze zijn weer zo ontworpen dat ze het licht zo egaal mogelijk verspreiden. Resultaat: Eentonig, levensloos goud. De juiste diffusor in combinatie met de juiste lamp is crutiaal om je de glans in je juweel te krijgen.
(Foto: Mejuri Bewerkt)

Veel lightboxen voor juwelen maar ook de standaard boxen zoals je er honderden kan vinden op allerhande online shops zijn zo gemaakt dat ze het licht extreem zacht maken en alle reflecties verwijderen. Dit resulteert echter in een levenloos juweel dat slechts één goudtint toont uit het volledige spectrum.

(Foto: Reginald Tackoen Onbewerkt)

Een lightbox specifiek voor juwelen heeft een specifieke lichtbreking die er voor zorgt dat het goud alle tinten van heel licht tot donker naar boven brengt. Hierdoor lijkt het juweel te glanzen. Hij werkt niet alle reflecties weg maar zorgt er voor dat je ze gemakkelijk kan verplaatsen en aanpassen.

Wil je aan de slag met Reggie's lightbox?

Wil jij een lightbox die deze resultaten geeft? Dezelfde lightbox waar ik al 10.000 juwelen mee gefotografeerd heb? Waarmee je al die verschillende tinten in het goud krijgt en waarmee je briljanten en edelstenen oplichten als in het zonlicht?

Zonder goed startbeeld bereik je nooit dat professionele resultaat.

De juiste lightbox én de technieken om het juweel zoals hierboven af te werken, check hieronder voor meer informatie.

Meer informatie